Home > Activitati > Draga furie, hai sa ne despartim! Spune NU violentei.

In cadrul programului “Fii voluntar in orasul tau”, Asociatia Sanatate si Speranta deruleaza prin Centrul de psihologie,

DRAGA FURIE3-a3coaching si training Top-Psy programul: “Draga furie, hai sa ne despartim”.

In acest scop am dezvoltat materiale digitale care pot fi descarcate de pe situl www.fiivoluntar.org. Poti fii voluntar si poti face voluntariat prin simpla distribuire a materialelor catre persoanele care au probleme cu furia si catre cele care sunt victime ale violentei.

Violenta nu inseamna doar lovit. Violenta inseamna intimidare, critica, cuvinte jignitoare. In spatele violentei sta furia si un spirit mereu frustrat si nemultumit. 

In viata putem cauta rezolvare la situatiile cu care ne confruntam si daca ne pastram o atitudine calma.

Furia si Violenta iti afecteaza corpul

Cand esti nervos corpul tau secreta cortizol si adrenalina care iti afecteaza sistemul nervos vegetativ care poate avea ca si efect urmatoarele: scaderea sistemului imuntar, imbolnaviri mai frecvente, pierderea capacitatii de concentrarea, boli digestive (ulcer, gastrita), afecteaza inima (tensiune arteriala, colesterol, atac de cord), creste glicemia, diabet, cancer, etc.

Furia si violenta iti afecteaza psihicul

Capacitatea intelectuala a unui om atunci cand este furios scade cu 40%. Altfel spus, atunci cand te enervezi “prostesti” si iti scade IQ-ul (acesta nu scade in mod real ci intra in incapacitate de a actiona). Aceasta este explicatia de ce oamenii furiosi spun si fac lucruri de care le pare rau ulterior.

De asemenea, persoanele cu probleme in managementul furiei, sunt predispuse sa faca depresie sau ascund in spate diverse tulburari de anxietate.

Daca obisnuiesti sa te enervezi,pe parcurs, vei devenii tot mai iritabil, te vei enerva tot mai tare in situatii tot mai lipsite de importanta. In plus, iti scade capacitatea de a rezolva probleme, de a te concentra sau chiar memoria.

Furia si violenta iti afecteaza relatiile cu cei din jur

Nimeni nu doreste sa aiba in jurul sau persoane nervoase. In momentul in care reactionezi cu furie, cand tipi sau lovesti, sau din contra vorbesti ironic, persoanele din jurul tau isi pierd increderea in tine, devin precauti fata de tine, te mint si te ocolesc.

De multe ori reactia celor din jurul nostru este o oglinda a modului in care ne comportam fata de ei.

Te minte copilul? Te-ai intrebat cum te percepe? Problema, de cele mai multe ori, este la tine si nu la el.

Te minte partenerul? Te-ai intrebat cum te percepe? Care este comportamentul tau fata de acesta atunci cand ai impresia ca a gresit sau a facut ceva ce nu iti place? Problema, de cele mai multe ori, este la tine si nu la el.

Angajatii tai se tem de tine? Care este atitudinea ta fata de ei? Cum reactionezi atunci cand acestia gresesc? Rezolvarea s-ar putea sa depinda de tine!

Eu am renuntat la furie cand mi-am dat seama ca imi afecteaza sanatatea si ca reusesc mai multe in relatiile cu cei din jurul meu daca am o atitudine calma.

Vrei si tu sa iti invingi furia? Altatura-te campaniei: “Draga furie, hai sa ne despartim. Spune NU violentei”.

Cunosti persoane care sunt victime ale violente? Descarca materialele si spune-le ce pot sa faca.

Inscrie-te ca voluntar si ajute-ne sa promovam non-violenta!

Cum te poti implica ca si voluntar in aceasta activitate:

- descarca materialele cu privire la violenta si transmite-le persoanelor care stii ca au probleme cu furia sau celor care se gasesc intr-o relatie cu persoane violente

- da share materialelor pe retelele de socializare

- trimite prin mail linkul cu aceasta pagina sau doar materiale la persoanele care stii ca au nevoie

Mai multe materiale pe aceasta tematica gasesti pe: http://top-psy.ro/

Noi suntem calmi. Tu esti? Noi ne-am despartit de furie. Tu te-ai despartit?

DRAGA FURIE3-a3

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*